Thursday, November 3, 2016

Casa "ANA"

Casa "ANA"
Cu plăcere vă prezint o idee de proiect de casă cu aspect arhitectural tradițional românesc.
With pleasure I present you a house project idea with Romanian traditional architectural aspect.

Imaginea exterioara este cea a unei case taranesti din Delta Dunarii, cu modificari ale dimensiunii ferestrelor, pentru mai multa lumina naturala la interior. Planul si dimensiunile casei permit adoptarea sistemului constructiv si a materialelor de constructie in functie de dorinta fiecaruia, putind fi executata atit din lemn, cit si din caramida.

Perspectiva stradala

Elementul definitoriu al arhitecturii civile traditionale romanesti este pridvorul (arh. Liliana Chiaburu), "fiind zona de legatura lina dintre exterior si interior, care-i creeaza celui ce intra in casa senzatia ca este ocrotit". Forma acoperisului, sprijinit pe stilpi de lemn, mi-a permis realizarea acestei galerii exterioare deschise in fata casei. In spate, in zona terasei mari am creat o pergola.
In curtea din spate, doua elemente care nu se regasesc in trecut, insa sint des intilnite acum: un foisor de lemn si o piscina.
Proiect casa

Casa este cu un nivel, insa podul inalt permite amenajarea unui spatiu de depozitare. La interior (PARTERUL), compartimentarea este simpla: holul de intrare, doua spatii depozitare, camera de zi cu locul de luat masa si bucataria, de-o parte si de cealalta a spatiului central este cite un dormitor cu dressing si baie.

Plan (Floor Plan)

Vedere de sus (Top View)
Fațade (Facade Views)

No comments:

Post a Comment